maandag, 12. december 2005 - 15:53

Kijk uit met kopen via Internet

Bij de politie in Reimerswaal en Kapelle wordt regelmatig melding gemaakt door mensen die goederen via internet bestellen, deze geheel of gedeeltelijk betalen, maar vervolgens niets meer van de verkoper horen. Het gaat dan vaak om computer-apparatuur zoals laptop’s of navigatie-systemen waar mensen soms enkele honderden euro’s voor betalen. De politie wil iedereen waarschuwen om voorzichtig om te gaan met het kopen via internet.

In veel gevallen vraagt de verkoper van een aanbieding om eerst het overeengekomen bedrag over te maken, in sommige gevallen wordt zelfs een spoedoverboeking gevraagd. Nadat het geld is overgemaakt wordt dan niets meer van de aanbieder vernomen. Later blijkt de verkoper niet meer via zijn e-mailadres te reageren. In veel gevallen is dat een adres via hotmail. Ook blijkt vaak dat het opgegeven woonadres niet bestaat of dat daar een bedrijf is gevestigd dat van niets weet.

Van dit soort voorvallen wordt vaak melding gemaakt bij de politie. De politie waarschuwt iedereen om de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij dit soort transacties. Een gezonde dosis achterdocht is hierbij de beste raadgever.
Provincie:
Tag(s):