dinsdag, 25. oktober 2005 - 19:34

Kijkje in het privéleven van Gert en Hermien

twente

Woensdagavond 26 oktober om 22.50 uur wordt er een documentaire door de KRO uitgezonden die de kijker een blik gunt in het woelige privé leven van het legendarische zangduo Gert en Hermien. Het programma is getiteld ‘profiel’ en is te zien op Nederland 1. Gert en Hermien waren in de zestig- en begin zeventiger jaren een topact in Nederland. Maar de zanger die geen invloed heeft gehad op de uitzending is allerminst tevreden over de inhoud.

Over Gert en Hermien is vooral door de roddelmedia veel geschreven en nog steeds lijkt het niet op te houden. Toch was dit duo in hun hoogtijdagen megapopulair en verkocht miljoenen platen. Vandaar dat de KRO hun hele carriére en priveleven nog een keer voor het voetlicht wil halen. Gert Timmerman is zelf is niet geinterviewd voor deze uitzending, hij kwam er bij toeval achter dat het programma in de maak was.

Zijn dochters Sandra en Sheila komen wel aan het woord. Volgens een woordvoorder van de KRO is daar voor gekozen omdat ‘ze zo lekker voor de camera babbelen’.
Timmerman die de uitzending dinsdagmiddag pas voor het eerst onder ogen kreeg is allerminst tevreden over de inhoud. Hij zegt: ‘er wordt een beeld geschetst alsof Hermien een zielig vrouwtje was die alles moest doen wat ik zei, wat uiteindelijk tot haar ziekte heeft geleid, ook vertellen mijn dochters weer dingen die totaal niet kloppen', aldus de verbouwereerde zanger.

Sandra en Sheila komen wel aan het woord terwijl ze al jaren niet meer ‘on speaking terms’ zijn met hun vader. Gert Timmerman en zijn zoon Gert jr. zijn door de makers van de documentaire compleet genegeerd.

©Blikopnieuws.nl
tekst en foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):