zondag, 8. mei 2005 - 11:25

Kimi Raikkonen start vanaf pole position in Barcelona

Kimi Raikkonen heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona. De Fin zette opnieuw een snelle ronde neer waardoor geen andere coureur een snellere tijd neer wist te zetten. Mark Webber start als tweede in zijn Williams, publiekslieveling Fernando Alonso mag in zijn Renault als derde starten. Als vierde en vijfde starten Ralf Schumacher en Jarno Trulli, die beiden voor Toyota uitkomen. Als zesde zal Giancarlo Fisichella starten, Montoya wist drie plekken te winnen tijdens de tweede kwalificatie waardoor hij als zevende de race mag beginnen.

Teleurstellend voor de fans van Ferrari start Michael Schumacher als achtste, verwacht wordt dat hij met veel benzine op de harde banden mogelijk voor één pitstop gaat. David Coulthard start als negende achter Schumacher. Achter Coulthard starten Massa en Liuzzi.

Jacques Villeneuve start in zijn Sauber als twaalde, Narain Karthikeyan start vanaf een dertiende positie, echter moest hij hiervoor wel twee keer doen. De eerste keer mocht hij afbreken, de tweede keer lukte het Karthikeyan toch.

De reden voor het afbreken kwam door teamgenoot Monteiro die aan het einde van zijn ronde op start-finish zijn motor opblies. Hij zal achteraan starten waardoor Christijan Albers een plekje naar voren zal kunnen starten.

Albers mag vertrekken vanaf een veertiende positie, Friesacher vanaf de vijftiende. Achter de twee Minardi coureurs starten Heidfeld en Barrichello die niet aan hun kwalificatie zijn begonnen vanwege het wisselen van de motoren.
Categorie:
Tag(s):