woensdag, 27. juli 2005 - 16:12

Kinderen redden kind na aanval van wespen

Zandvoort

Dinsdagmiddag is een 6-jarig jongetje in de badplaats Zandvoort in een wespennest terecht gekomen. Rond half zes waren kinderen van het Spalier, een gezinsvervangend tehuis, aan het spelen in de duinen onder begeleiding. Het 6-jarige jongetje kwam tijdens het spelen met zijn voet in een wespennest terecht en begon hevig te gillen, toen de wespen meteen aanvielen.

Een woordvoerder van de politie wist te vertellen dat het kind wel 50 maal was gestoken op zijn hoofd en diverse malen op zijn lichaam. Twee andere kinderen, een 9-jarig meisje en een 9-jarig jongetje, schoten het 6-jarige slachtoffer te hulp met alle gevaren voor zichzelf.

Toen ze de jongen hadden bevrijd, ging het meisje snel hulp halen. De andere jongen die inmiddels ook flink wat steken had opgelopen bleef bij het slachtoffer. De ambulance was snel ter plaatse en heeft de twee jongetjes, waarvan een er zeer slecht aan toe was, meegenomen naar een ziekenhuis. Hier hebben de twee kinderen de nacht doorgebracht en konden ze vanmorgen het ziekenhuis weer verlaten. De politie was zeer te spreken over de twee kinderen die hun vriendje niet in de steek lieten. Het zijn ware helden en hebben een leven gered, aldus een woordvoerster.
Provincie:
Tag(s):