dinsdag, 25. januari 2005 - 17:25

Kinderen vaak zelf veroorzaker

’s Hertogenbosch

De helft van de ongelukken en bijna-ongelukken in het verkeer waarbij een schoolgaand kind is betrokken, wordt veroorzaakt door onoplettendheid en fouten die het kind zelf maakt. Oversteken zonder te kijken, geen voorrang geven, zonder licht rijden in het donker en zelfs door het rode licht rijden: het merendeel van basisschoolkinderen maakt zich er schuldig aan. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat Intomart GfK heeft uitgevoerd in opdracht van educatieve uitgeverij Malmberg naar de verkeersbeleving en het verkeersgedrag van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Iedere ouder wil dat zijn of haar kind veilig aan het verkeer kan deelnemen. Hiervoor moet het kind over kennis van de verkeersregels en inzicht in het verkeer beschikken. In onze visie is het een gezamenlijke taak van ouders en school om kinderen dit bij te brengen.

Een degelijke verkeersmethode is dan een goed hulpmiddel, aldus Petra Overbeek, beleidsmedewerker bij de LOBO, de landelijke oudervereniging voor het algemeen bijzonder onderwijs. “Maar een verkeersveilige school is minstens zo belangrijk en daar zetten wij ons voor in. Een brede aanpak die zich richt op leerlingen én ouders levert meer resultaat op en dat is nodig, want ieder ongeluk is er een te veel!' ©BON
Provincie:
Tag(s):