zaterdag, 15. januari 2005 - 20:48

Kinderjury valt voor tijgertweeling

Rijswijk

Op 15 januari organiseerde Stichting Krant in de Klas in samenwerking met het ANP de twintigste editie van de Krantenfoto Kinderjury. Tijdens deze verkiezing kiest een kinderjury de beste krantenfoto van het afgelopen jaar. De winnaar van 2004 is een foto van een tijgertweeling verenigd met vader, in de categorie binnenland. De foto is gemaakt door Robert Vos van het ANP en is o.a. verschenen in het Eindhovens Dagblad.
<BR>De jury was samengesteld uit 36 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. Zij hadden de zware opgave om in drie ronden de beste foto te kiezen uit 120 foto’s in vier categorieën: Buitenland, Binnenland, Regio en Sport.

Voor de keuze van de winnende foto was voor de jury vooral de uitstraling van de dieren bepalend. Een jurylid licht toe: ’dieren zijn lief en staan vaak veel mooier op de foto’.
Stichting Krant in de Klas is de educatieve organisatie van de dagbladpers. Zij bevordert het lezen van kranten onder jongeren. De stichting verstrekt onder meer gratis kranten en maakt lesmateriaal, wat leraren op school kunnen gebruiken.

© BON / ANP
Provincie:
Tag(s):