zaterdag, 3. december 2005 - 16:28

Kinderpersbureau Eigenwij(k)s grijpt net naast hoofdprijs

Eindhoven

Het kinderpersbureau Eigenwij(k)s uit de Tongelrese wijk Lakerlopen behoort tot de tien beste projecten in het kader van de ‘Verkiezing kindvriendelijke projecten 2005’. Het participatieproject werd eind november genomineerd door het Netwerk Child Friendly Cities en het ministerie van VROM. Een jeugdjury bepaalde uiteindelijk dat het project net naast de hoofdprijs greep. De jury had de taak een keuze te maken uit zeventig aangemelde projecten, die alle op geheel eigen (vernieuwende) wijze erop zijn gericht om de leefomgeving beter te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van kinderen.

Eigenwij(k)s is een initiatief van welzijnsorganisatie Loket W om kinderen (8 t/m 12-jarigen) uit de wijkvernieuwingsbuurt Lakerlopen te betrekken bij het sloop- en nieuwbouwproces. De kinderen maken zelf een krant waarin alle buurtbewoners kunnen lezen hoe zij het wonen en spelen in de wijk ervaren. Ze gaan op bezoek bij organisaties in de buurt en nemen interviews af.

De kinderen zijn laaiend enthousiast over de gekozen werkvorm. Zeker ook omdat ze merken dat hun ideeën en inspanningen effect hebben. Zo is er inmiddels in samenspraak met Stadsdeelkantoor Tongelre een speelplek vernieuwd aan de Picassohof, praatten de kinderen mee over de herinrichting van een (tijdelijk) grasveld aan de Kempensebaan en worden alle speelplekken in Lakerlopen beter schoongehouden.
Provincie:
Tag(s):