donderdag, 1. december 2005 - 17:33

Klap tot Klaploop

Stadskanaal

Univé De Eendracht wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Klap tot Klaploop. De verzekeringsmaatschappij en het bestuur van de Stichting Klap tot Klap in Stadskanaal hebben een contract voor vijf jaar getekend. Univé was al sinds jaar en dag subsponsor van het sportevenement in Oost-Groningen.

Voorzitter Herman Verwoerd van de Stichting Klap tot Klap steekt de loftrompet over het aanbod van Univé. ,,Niet alleen wordt vijf jaar lang een fantastisch bedrag overgemaakt op de bankrekening, maar bovendien worden allerlei aanvullende diensten geleverd. Zo krijgen we bijvoorbeeld tweeduizend startnummers, worden de dranghekken en een finishboog geregeld en we kunnen gebruik maken van de hal van het nieuwe Univé kantoor in het centrum van Stadskanaal. Een representatieve locatie en een bijkomend voordeel is dat we nu geen grote (dure) tent hoeven te huren voor de prijsuitreiking en de nazit met sponsors en genodigden. Al met al een voortreffelijk pakket!’’

De Klap tot Klaploop vindt dit jaar plaats op maandag 17 april 2006 (Tweede Paasdag). De start is bij de IJzeren Klap in Musselkanaal en de eindstreep is tien kilometer verder getrokken bij de Gele Klap in Stadskanaal.

De deelnemers worden naar Musselkanaal gebracht. De bussen vertrekken niet meer bij het sportcomplex van de voetbalvereniging SPW, maar vanaf het parkeerterrein bij De Spont. In de sporthal – in de directe omgeving van het kantoor van Univé - kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers inclusief de douches.

De vijftiende editie bracht in maart ruim 1400 deelnemers op de been: (jeugdige) hardlopers, wheelers en skeelers. Het organisatiecomité verwacht dat het aantal deelnemers in april volgend jaar flink gaat toenemen.

,,Achter de schermen wordt hard gewerkt om nieuwe onderdelen aan de Klap tot Klaploop toe te voegen’’, legt Jan Prummel uit. ,,Dan moet je denken aan de Run2Day bedrijvenloop en de Noorderpoort scholierenloop en de Noorderpoort V-loop voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking. Een heuse primeur voor de provincie Groningen! Het programma vermeldt verder de ING bank Nordic Walking.’’

Op de Foto: Joke van de Klok van Univé De Eendracht en Herman Verwoerd en Jan Prummel van de Stichting Klap tot Klap poseren na het ondertekenen van het sponsorcontract.
Provincie:
Tag(s):