woensdag, 14. december 2005 - 11:18

Kleedkamer-incident Martin Jol

Tottenham Hotspur trainer Martin Jol wordt beschuldigd van het binnendringen van het kleedlokaal van arbiter Rennie in de rust van het duel tegen Portsmouth. Jol wijst echter alle beschuldigingen naar het rijk der fabelen.

"Ik ben nog nooit in een kleedkamer van een scheidsrechter geweest, zowel in Nederland als in Engeland", aldus de voormalig RKC-trainer. Pompey middenvelder Garry O'Neil zegt echter dat Jol in de rust wel degelijk het lokaal van Rennie is binnengedrongen. De Nederlander zou zich beklaagd hebben over twee pingels die zijn ploeg in de eerste helft had moeten krijgen.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de Spurs toch nog een penalty, door een handsbal van diezelfde O'Neil, en wonnen uiteindelijk met 3-1. "Rennie was wanhopig op zoek naar een cadeau'tje voor de Spurs. Ik zeg niet dat het incident in de rust daar de oorzaak van is, maar het kan zeker hebben meegespeeld", aldus O'Neil.

Scheidsrechtersbaas Keith Hackett heeft al aangegeven dat Rennie en zijn vierde official hebben verklaard dat er niets is gebeurd. Toch hebben de Spurs er bij de FA en de Premiere League op aangedrongen om hun verantwoordelijkheid te nemen.