dinsdag, 8. februari 2005 - 23:57

Kleine brand, zet carnavals-vierders in de kou

Limburg

De vastelaovend zit er weer op voor dit jaar. Het einde zorgde nog even voor lichte paniek in Roermond. Rond 22:00 uur rukte de brandweer met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit naar het Stationsplein. Bij café-restaurant Sanchos was een binnenbrandje in de keuken. Het aanwezige publiek kon tijdig het pand verlaten. Ook de bezoekers van het naastgelegen café ’t Roerpotje moesten tijdelijk de kou in om de brandweer hun werk te laten doen.

Het was niet bijzonder druk, vooral omdat op dinsdagavond de meeste feestvierders het ook wel mooi vinden geweest na 4 tot 5 dagen carnaval te hebben gevierd. Uit voorzorg was er ook een ambulance ter plaatse gegaan, maar er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer had het vuur weer snel onder controle en toen konden de feestvierders hun café weer betreden om de vastelaovend toch nog waardig af te sluiten.

In de gehele provincie is, op een paar incidenten na, de vastelaovend redelijk rustig verlopen. In Schimmert kreeg een 15-jarige jongen in de nacht van zondag op maandag een bierglas in zijn gezicht. Hij liep hierbij ernstige snijwonden op in het gelaat. De jongen verklaarde tegenover de politie dat iemand een glas in zijn richting had gegooid. Na behandeling in het ziekenhuis kon de inwoner uit Schimmert weer naar huis.

Een opvallend bericht kwam uit het plaatsje Schinnen. Daar kwam maandagmiddag de prinsenwagen van de plaatselijke carnavalsvereniging tijdens de optocht vast te zitten op de spoorwegovergang aan de Nagelbeek – Stationsstraat. De trekker was net de overgang gepasseerd toen de bomen dicht gingen. De oplegger met daarop prins carnaval met zijn raad van elf kwam vast te zitten op het spoor, omdat een slagboom tussen de trekker en de oplegger kwam te zitten. De raad van elf en de prins verlieten meteen hun wagen. De naderende intercity uit Heerlen kon tijdig een noodstop maken, zodat er zich geen ongelukken hebben voorgedaan. Met behulp van omstanders kon de spoorboom omhoog worden geduwd en kon de prinsenwagen zijn tocht voortzetten.

Bij alcoholcontroles tijdens de carnavalsnachten in Heerlen en Kerkrade hebben ruim 800 bestuurders een blaastest ondergaan. In totaal werd er 13 keer proces verbaal opgemaakt wegens een te hoog promillage alcohol bij de betreffende bestuurder. Vier automobilisten moesten ook hun rijbewijs inleveren. © BON/Tekst en foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):