dinsdag, 22. februari 2005 - 12:31 Update: 15-02-2018 16:45

Kleinkinderen steunen oma Ria Lubbers

Kleinkinderen steunen oma Ria Lubbers
Foto: FBF/Frank van den Berg
Hoonhorst

Hoe groot kan de afstand tussen een getrouwd echtpaar worden als een van beide wordt beschuldigd van seksuele intimidatie? In het geval van Ruud en Ria Lubbers is de verwijdering zeker een 7000 kilometer. Want terwijl Ruud in New York zijn aftreden bekend maakte, zaten echtgenote Ria met dochter en kleinkinderen in hun tweede woning in Hoonhorst.

Landgoed de Hoonhorst werd door het echtpaar Lubbers in 1991 aangekocht. Naar verluid voor minder dan een miljoen guldens. Het landgoed was toen enigszins vervallen maar sinds de familie Lubbers het landgoed, met stallen, een koetshuis en een eigen tennisbaan hebben gerenoveerd wordt de waarde toch al gauw op een slordige twee miljoen euro geschat.

Niet onaardig voor een optrekje dat dienst doet als vakantiewoning voor de geplaagde Ruud en Ria maar waar ook de kinderen en kleinkinderen graag een vakantie doorbrengen. Dat Ruud en Ria voor het kleine dorpje onder de rook van Zwolle hebben gekozen is niet vreemd. Hun zoon Paul heeft jaren in het centrum van Zwolle gewoond. Daar werd hij regelmatig op een zondag door zijn ouders bezocht.

Nadat Paul zijn carrière in het buitenland ging voortzetten bleef de regio trekken. Hier komen wij helemaal tot rust. Zeker als wij onze woning in Rotterdam verlaten. En die tennisbaan spreekt ons helemaal aan. Ik hoop ooit nog eens een balletje tegen Richard Krajicek te mogen slaan, zei Ria enige jaren geleden. Nu de commotie rond de persoon van haar echtgenoot de afgelopen maanden naar een dramatisch hoogtepunt is gestegen, was het voor Ria kennelijk het juiste moment om even de hectiek te verlaten. En dat deed ze samen met haar dochter en kleinkinderen.

Want in Hoonhorst wordt oma Lubbers wel degelijk met rust gelaten. Geen pers, geen vragen en zeker geen interview over het felomstreden onderwerp. In het dorpje is de lokale bevolking overigens reeds lang gewend aan de aanwezigheid van het echtpaar. Slechts als de snelle bolide van Ria, een Volkswagen cabriolet, de afslag richting Hoonhorst inrijdt kijken de dorpsbewoners even op. Voor de rest leiden de Hoonhorsters hun gewone dagelijkse leven. Een leven waar ook de familie van voetballer Jaap Stam en acteur Jeroen Krabbe toe behoren. Ook zij hebben hier een tweede woning.

Lees ook: Oud-premier Ruud Lubbers (78) overleden

Categorie:
Provincie:
Tag(s):