zondag, 30. januari 2005 - 17:37

Kleurrijk eerste Schmink Konkoer

Roermond

Met nog een week te gaan tot de Vastelaovend losbarst werd zondagmiddag in het Designer Outlet Centre in Roermond het eerste Limburgs Vastelaoves Schmink Konkoer gehouden. Naast het Limburgs Vastelaoves Leedjes Konkoer (LVK) en het Kinger Vastelaoves Leedjesfestival (KVL) moet dit ook uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement aan de vooravond van carnaval.

In een drukbezochte brasserie werd er op wedstrijdniveau door verschillende schminkers uit heel Limburg kleurrijke creaties gemaakt. In verschillende categorieën werd gestreden voor een prachtig resultaat, waaronder themaschminken (zoals sprookjes en dieren) en decoratief schminken, waarbij gebruik mocht worden gemaakt van extra materialen.
Het uiteindelijke resultaat werd beoordeeld door een deskundige jury. Onder hen de wereldkampioene op dit vlak Susan Howard. Zij gaf tussen de wedstrijdronden door een demonstratie schminken voor het publiek.
De middag werd afgesloten met het snelschminken, waarbij de kandidaten zo snel mogelijk 10 personen moesten schminken. Hiervoor kregen ze 30 minuten de tijd. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):