maandag, 6. juni 2005 - 10:09

Kleuters kunnen eindelijk veilig naar de WC

Delft

Terwijl kinderen het prachtig vinden om op een vreemd toilet te gaan, is het voor de meeste moeders een nachtmerrie. Openbare toiletten zijn in de meeste gevallen niet altijd even schoon, en ook al ziet het er voor het oog schoon uit dan nog kan zo’n bril een bron van bacteriën bevatten. De meeste ouders leggen daarom wc-papier neer of houden hun kind boven de bril. Beiden zijn niet echt aan te raden, toiletpapier beschermt niet voldoende en boven de bril houden is een aanslag op de rug.

Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Toly onder meer dan 3.800 Nederlanders, merendeels moeders, blijkt, dat liefst 59% van de ouders bij het aantreffen van een vies toilet op zoek gaat naar een schoner toilet, terwijl 24% zijn kind, zo goed en zo kwaad als het gaat, toch op de bril zet. Volgens de ouders die deelnamen aan het onderzoek scoort de horeca het slechts.


Clean Seat Holland heeft speciaal voor dit probleem een WC-brildekje voor kinderen ontwikkeld. Toly kids WC-brildekjes zijn oversized, hangen ruim over de toiletbril en voorkomen zo direct contact met deze bril. Door het extra grote formaat kunnen kinderen zich toch aan de bril vasthouden zonder direct in aanraking te komen met dit meest verontreinigde deel van het toilet.

Voorts is het kinderbrildekje voorzien van grappige figuurtjes, waardoor het extra leuk voor ze wordt om naar de WC te gaan. Met het doortrekken spoelt het dekje vanzelf weg.

Toly kids WC-brildekjes zijn gemaakt van recycled papier en zitten per 30 stuks verpakt in een handig hersluitbaar zakje. Ze zijn verkrijgbaar bij o.a. de drogist, kampeervakhandel, V&D, Halfords, ANWB winkels etc. en kosten 3.50 Euro per verpakking.

Voor meer informatie: www.toly.nl
Categorie:
Tag(s):