vrijdag, 15. april 2005 - 11:20

Klien mag rijden op vrijdag

Red Bull Racing baas Christian Horner, heeft het dan toch voor elkaar gekregen dat Christian Klien op de vrijdag mag testen. Door de rijders wissel, waarbij Klien wordt vervangen door Vitantonio Liuzzi, ontstond er de situatie dat Klien niet meer in actie kon komen voor het team van Red Bull. Een coureur mag namelijk niet meer dan zes races hebben gereden in de afgelopen twee seizoenen om als vrijdagtester actief te zijn.

Maar de FIA heeft groen licht gegeven aan Red Bull Racing om Christian Klien te laten rijden op de vrijdag. Omdat er voor een verandering van de regels een unaniem akkoord nodig is tussen alle teams was het nog even spannend voor Klien, maar uiteindelijk is er toch een akkoord gekomen en wordt de betreffende regel geschrapt uit de reglementen.

"Elke coureur met een Formule 1 superlicentie mag vanaf nu als vrijdagtester actief zijn", staat in de verklaring.

"Ik ben blij dat alle teams akkoord zijn gegaan met ons verzoek aan de FIA om de regel omtrent de derde coureur aan te passen", zegt Red Bull Racing teambaas Christian Horner. "Het zou een grote frustratie geweest zijn voor Christian Klien niet actief te kunnen zijn op de vrijdag."
Categorie:
Tag(s):