woensdag, 13. april 2005 - 9:26

Klien niet blij met keuze Red Bull

De Oostenrijker Christian Klien pikte vorig jaar een race stoeltje voor Verstappens neus weg bij het team van Jaguar. Jaguar is inmiddels Red Bull geworden en ook Klien ging mee naar Red Bull en scoorde drie punten in de eerste twee races van het jaar. Tijdens race drie in Bahrein kwam de Oostenrijker door een technisch probleem niet aan de finish.

Niet echt slecht zou je zeggen, maar toch wordt Klien aan de kant gezet zodat het team kan kijken hoe goed Vitantonio Liuzzi is.

Klien is uiteraard niet blij met de bevestiging van het team dat hij minimaal de komende drie races niet aan de start zal verschijnen. "Uiteraard was het niet het meest prettige moment uit mijn carrière toen ik van het besluit op de hoogte werd gebracht. Voor zover ik weet heb ik dit jaar bewezen dat ik goed in vorm ben. Het was mijn doel om meer punten te scoren, maar helaas ontneemt het team me deze gedachte", verklaart Klien.

Klien kon er echter van te voren al vanuit gaan dat hij niet alle races zou gaan rijden. In zijn contract staat dat ook Liuzzi wel eens een paar races zou kunnen gaan rijden.

"Persoonlijk denk ik echter dat ik vanaf het eerste moment in de tests veel beter gepresteerd heb dan Vitantonio Liuzzi. Ook dankzij dat mocht ik het seizoen beginnen als de teamgenoot van David Coulthard. Nu is het zijn kans om zijn talent te tonen. Dat is de keuze van het team en die accepteer ik."

Red Bull heeft een beroep gedaan op de FIA om de reglementen te veranderen zodat Klien vrijdagrijder kan worden. Dat kan nu niet aangezien Klien ook vorig jaar races heeft gereden en in de regels staat dat je dan geen vrijdagrijder mag zijn. Het is voor Klien nog even afwachten wat de FIA doet met de aanvraag.
Categorie:
Tag(s):