zondag, 7. augustus 2005 - 13:04

Klompendans eindigt in cel

Hengelo

Op zaterdag 6 augustus ’05 omstreeks 00.15 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een vervelende groep mannen op een terras in de binnenstad van Hengelo zou zitten. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de portiers van een horecagelegenheid een groep mannen in bedwang probeerden te houden. Tevens zagen de agenten dat er meerdere tafels, stoelen en glazen over de grond verspreid lagen.

De portiers verklaarden dat enkele mannen uit de groep met stoelen in hun richting wilden gooien. Toen zij dit trachtten te voorkomen pleegde de groep vernielingen. De groep had eerder op de avond te horen gekregen dat zij niet welkom waren in het etablissement. De agenten hielden, op aanwijzing van de portiers, 5 mannen uit Oldenzaal, tussen de 25 en 28 jaar, aan terzake openlijke geweldpleging.

Eén portier had letsel aan zijn duim dankzij het duw en trekwerk wat plaats had gevonden. De vijf mannen werden opgesloten. De mannen vierden die avond een vrijgezellenfeest. Zij liepen op houten klompen. Omdat zij niet aan het kledingvoorschrift voldeden werden zij niet toegelaten in de zaak. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. De Politie Twente maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):