woensdag, 10. augustus 2005 - 16:54

Klopjacht met Apache op overvallers

Tilburg

De politie Tilburg heeft woensdag assistentie gehad van de marechaussee en een Apache gevechtshelikopter tijdens de jacht op vier overvallers. Rond 11.00 uur hebben overvallers een filiaal van de Growshop overvallen in Tilburg. Tijdens deze overval gebruikten de overvallers ‘geweld’ op de aanwezige medewerker en een aanwezige klant.

Na de overval en vooralsnog met onbekende buit vluchtte het viertal met een voertuig voorzien van Franse kentekenplaten. De gealarmeerde politie had een vermoeden dat het viertal richting de Belgische grens reed, waarop werd besloten om niet alleen de Belgische politie in te schakelen, maar ook de Nederlandse defensie. De nabijgelegen vliegbasis Gilze-Rijen had direct 2 Apache-helikopters stand-by en heeft dan ook meteen één Apache ingezet om mee te helpen met zoeken.

Tijdens de vluchtpoging verloren de verdachten op de A58 de macht over het stuur en raakte met het voertuig in de vangrail. De daders wisten toen met behulp van een vuurwapen een ander voertuig van een Nederlander afhandig te maken, waarmee ze zijn gevlucht naar België.

De inmiddels gealarmeerde Belgische politie die ook uitkeek naar de overvallers zag ter hoogte van het plaatsje Merksen het Nederlandse voertuig opduiken en wist twee van de vermoedelijk totaal vier daders aan te houden. Eén van de twee overvallers die is aangehouden bleek een 25-jarige Fransman. Het is volgens een woordvoerder van de politie de eerste maal dat tijdens een overval in deze regio een Apache van de luchtmacht word ingezet.

© BON / foto: Rob de Haas
Provincie:
Tag(s):