maandag, 11. juli 2005 - 9:41

KLPD opent ‘kliklijn’

Den Haag

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft vanaf dit weekend een meldpunt voor Asociaal Verkeersgedrag. Medewerkers van de KLPD die beschikken over een opsporingsbevoegdheid kunnen op dit telefoonnummer verkeersovertredingen melden die zij op weg naar hun werk op de weg tegenkomen. Vervolgens kan de overtreder redelijk snel een boete verwachten. Het betreft hier overtredingen die geconstateerd worden op autosnelwegen, maar ook provinciale wegen en daarbuiten.

Het meldpunt wordt al door ruim 10 andere politiekorpsen in het land met succes gebruikt.
Volgens woordvoerder Zuiderhoek van de KLPD heeft het korps op deze manier '2600 mensen extra ter beschikking die overtredingen in het verkeer kunnen constateren'. Het betreft hier KLPD’ers van alle afdelingen. 'Het voordeel is dat een geconstateerde overtreding direct kan worden doorgebeld' aldus Zuiderhoek.

Verkeersovertredingen die gemeld kunnen worden zijn o.a. het rechts inhalen en inhalen over de vluchtstrook, vrachtwagens die inhaalverboden negeren, het gebruik van de busbaan en rijden door rood licht. De ervaring leert dat de bestuurder die de boete ontvangt niet snel bezwaar maakt. Volgens Zuiderhoek ‘weet die persoon ook wel dat hij een verkeersovertreding heeft begaan’. Met dit meldpunt wordt nu alleen de pakkans een stuk groter.

Archieffoto John Peters
Provincie:
Tag(s):