zondag, 20. november 2005 - 19:41

'Koekje erbij?'

Veenendaal

Om haar eerste lustrum te vieren heeft de Juniorkamer Veenendaal-Rijnvallei Zaterdag het wereldrecord ‘De grootste koekjeszak’ gebroken. De zak werd gevuld met koekjes in de vorm van het Bart Foundationlogo en is maar liefst 5 meter lang, 3 meter hoog, 2 meter breed en weegt ongeveer 3500 kilo. De koekjes, ter plekke goedgekeurd door Rob Geus van De Smaakpolitie (SBS 6), worden verkocht en de gehele opbrengst gaat naar de Bart Foundation. Deze stichting is opgericht na het overlijden van Bart de Graaff en biedt jonge mensen met een ingrijpende ziekte de kans hun ambitie waar te maken. Mirjam de Graaff, zus van Bart en voorzitter van de Bart Foundation, en de moeder van Bart en Mirjam waren aanwezig bij de wereldrecordpoging.

De wereldrecordpoging ‘de grootste koekjeszak’ is een initiatief van de Juniorkamer Veenendaal-Rijnvallei die haar eerste lustrum op een ludieke manier wil vieren. De Bart Foundation, die bikkels - jonge mensen met een ingrijpende ziekte - helpt hun ambitie waar te maken, past goed bij hen. Vandaar dat de Juniorkamer besloot de opbrengst van de koekjes van deze recordpoging volledig aan de Bart Foundation te schenken.

Bedrijven en consumenten kunnen zichzelf ook onsterfelijk maken door de 200.000 koekjes te kopen. Voor €5,- koop je één doosje met 19 koekjes in de vorm van het Bart Foundation logo. Een doos met 20 zakjes á 19 koekjes kost €100,-. De koekjes zijn te bestellen op degrootstekoekjeszak Leuk voor in de bedrijfskantine rond Sinterklaas, of als origineel Kerstcadeautje.
Provincie:
Tag(s):