woensdag, 21. december 2005 - 18:33

Kogel door de kerk voor Super Aguri

Alleen de FIA kan nog roet in het eten gooien voor de Formule 1-ambities van het nieuwe Super Aguri Formule 1-team. Het Japanse team wist zich deze week te verzekeren van steun van de tien reeds bestaande Formule 1-teams.

Nu Super Aguri de toestemming heeft van alle teams lijkt er een einde te zijn gekomen aan twee weken lang in spanning gezeten te hebben.

Alleen het team van Midland leek de grootste horde te gaan vormen wat betreft het bemachtigen van de toestemming van alle tien de teams. Geruchten deden de ronde dat Midland de komst van een extra team niet zag zitten. Mocht het Super Aguri-team namelijk voor Midland eindigen in het constructeurskampioenschap volgend jaar, dan heeft dit weer gevolgen voor de verdeling van de televisiegelden.

Het Super Aguri-team zal nu opnieuw een aanvraag doen voor toetreding tot de startgrid in 2006. Teambaas Aguri Suzuki is blij met de toestemming van de teams: “Ik wil graag alle teams bedanken voor hun steun, wat betreft de late toetreding. Ik wil ze verzekeren dat het Super Aguri F1-team goed met hen zal samenwerken. We gaan er alles aan doen om aan de verwachtingen te voldoen. We waarderen de steun enorm en we zullen iedereen niet teleurstellen�, aldus Suzuki.

Verwacht wordt dat het team de eerste races gebruik zal gaan maken van aangepaste Arrows A23 chassis’. De nieuwe wagen zal in San Marino zijn opwachting gaan maken.
Categorie:
Tag(s):