zaterdag, 24. december 2005 - 13:05

Kokendheet water in centrum Rotterdam

Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn zaterdag zes personen gewond geraakt, nadat ze in contact waren gekomen met kokendheet water van een gesprongen warmwaterleiding. Zij liepen brandwonden op aan de voeten. Een persoon is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, meldt de politie. De breuk in de warmwaterleiding ontstond rond het middaguur in de Korte Hoogstraat nabij de HEMA-vestiging. Het water stroomde van daaruit door het centrum ondermeer in de Koopgoot, de Coolsingel, de Hoogstraat en de Meent.

Het getroffen gebied is afgezet, laat de politie weten. Er is groot alarm geslagen, waardoor alle hulpdiensten zijn ingeschakeld. Winkels en woningen zijn ontruimd. Vanwege de kerst was het druk in het centrum van Rotterdam op het moment dat het water vrijkwam.

De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen.

De warmwaterleiding voorziet een deel van de woningen in Rotterdam van warmte, door de breuk zitten zij nu zonder verwarming. Monteurs van een energiebedrijf zijn druk bezig om de leiding te repareren.

Eneco heeft de druk in de leidingen verlaagd, zodat de druk bij de lekkage ophield, om deze te kunnen verhelpen. Hierdoor waren er gedurende de middag in de hele stad problemen met het leveren van warmte en warm water. Rond het einde van de middag had vrijwel heel de stad weer warm water.

Voor een klein gedeelte rondom de Korte Hoogstraat, de 110 woningen in de Schielandtoren, is de verwachting dat pas tegen middernacht de levering weer hersteld is. De werkzaamheden van ENECO om de lekkage te herstellen zullen naar verwachting nog een groot gedeelte van de nacht in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):