zondag, 6. februari 2005 - 12:57

Komt Google met een eigen browser?

De geruchten worden hevig ontkend door Google, maar 'insiders' weten het zeker: Er komt een Google-internetbrowser. Volgens de geruchten probeert Google op deze manier in te spelen op de oorlog tussen de browsers en een graantje mee te pikken.

Volgens deze website zijn er een aantal hints waaruit blijkt dat Google een internetbrowser aan het ontwikkelen is.

Een browser als een uitgebreide zoek-applicatie
Zoekmachines en toolbars zijn helemaal 'hot' op dit moment. Via de browser kan je makkelijk via een tekstveld in een keer naar Google gaan en de resultaten zien.

Daarnaast zou je via de browser ook binnen je computer kunnen zoeken naar bestanden of contacten. Iets wat je nu al kan met de Google Desktop Search.

Reclame-ruimte binnen de browser
Uiteraard zal de browser zelf gratis zijn, maar Google zou Google niet zijn als ze voor extra inkomsten zorgen door reclame te verweven in de browser.

Microsoft en de Explorer
Google houdt de markt van de browser goed in de gaten. En ziet nu ook dat Internet Explorer van Microsoft terrein aan het verliezen is ten opzichte van de alternatieven. FireFox is begonnen met een opkomst en omdat er veel wordt gepraat tussen Google en Firefox zou Google wel eens op het juiste moment kunnen instappen.

De domeinnaam Gbrowser.com
Google heeft al de domein Gbrowser.com geregisteerd. De website is nog leeg, maar waarschijnlijk zal dat de informatiepagina worden van de browser.

Al deze geruchten wijzen erop dat Google wel degelijk bezig is met het bouwen van een eigen browser. De bronnen ontkennen nog alles, maar het zal een kwestie van tijd zijn voordat het nieuws naar buiten komt.
Categorie:
Tag(s):