dinsdag, 21. juni 2005 - 17:11

Koningin Beatrix in Staphorst

Koningin was vandaag te gast in de provincie Overijssel. Na dagen van voorbereiding was het dinsdag dan eindelijk zover dat koningin Beatrix Staphorst en Rouveen met een bezoek vereerde in het kader van de provinciebezoeken. Met een helikopter kwam zij aan midden op het Marktplein. Daar stonden ook zo’n 1500 kinderen die de koningin verwelkomde met een lied.

De koningin werd begroet door ondermeer CDK mr C.J.jansen van de provincie Overijssel en burgemeester J.D. Alsema van de gemeente Staphorst. Na het feest op het plein in Staphorst ging het naar Dulasta Metaalbewerking B.V., waar de koningin uitleg kreeg over de economische ontwikkeling van Staphorst in de periode van 1980 tot 2005. Ze kreeg vervolgens een rondleiding door het bedrijf, en kreeg om haar ogen te beveiligen tegen de laswerkzaamheden een laskap.
In Rouveen kwam de koningin per koninklijke bus aan op het dorpsplein waar ze per rijtuig door het dorp trok. Ook bracht ze een bezoek aan een gezin in een woonboerderij waar drie generaties woonden. die in de woning met de koningin hebben gesproken)

Na Staphorst en Rouveen ging het bezoek aan Overijssel verder naar Zwolle waar bedrijven terrein Hessenpoort werd bezocht en nog een vaartochtje werd gemaakt. Foto Harm Meter
Provincie:
Tag(s):