donderdag, 16. juni 2005 - 12:13

Koningin bezoekt Albert Cuypmarkt

Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin heeft op donderdagochtend de Albert Cuypmarkt in Amsterdam verrast met een onaangekondigd bezoek. De Albert Cuypmarkt viert dit jaar zijn 100-jarige bestaan. Om half elf arriveerde de Koningin op de markt. Vergezeld door burgemeester Cohen, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oud-Zuid de heer Jaensch, en voorzitter van de Algemene Belangen Vereniging Albert Cuyp mevrouw Kuijpers, wandelde de Koningin een uur lang langs de kramen.

Zij hield halt bij enkele marktkooplui, die het karakter van de Albert Cuyp mede bepalen omdat zij met hun kraam soms met meerdere generaties vaak al tientallen jaren op de markt hun waar aanbieden. Om ook een beeld te krijgen van het noodzakelijke werk achter de schermen bekeek de Koningin het afvaldepot van de markt.

In het bijna honderd jaar oude en nog nooit verbouwde Koffiehuis De Markt nam zij het jubileumboek 100 jaar Albert Cuypmarkt in ontvangst. In wereldeethuis De Bazar had de Koningin een ontmoeting met onder meer de Marktmeester, de opbouwers van de kramen, medewerkers van de schoonmaakploeg en straatmuzikanten.
Provincie:
Tag(s):