zaterdag, 30. april 2005 - 19:38

Koninginnedag goed bezocht

Koninginnedag 2005 was dit jaar extra feestelijk vanwege het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix. De komende maanden zal zij door de verschillende provincies trekken vanwege haar jubeljaar. Zo zal ze Limburg bezoeken op 24 mei, waar ze Maastricht, Simpelveld en Kerkrade met een bezoek zal verblijden. De Koningin bezocht zelf Scheveningen tijdens haar jaarlijks bezoek aan een stad.

De Koninginnedag stond wederom bol van de traditionele evenementen. Zo waren er de vrijmarkten die druk werden bezocht vanwege het aangename weer en waar goed zaken kon worden gedaan. Op veel plaatsen hing de Nederlandse driekleur aan de voorgevel en versierden de kinderen hun fiets waarmee ze zelfs prijzen konden winnen en kwam het Wilhelmus regelmatig voorbij.

In totaal hebben aan de vooravond van Koninginnedag 333 Limburgers een lintje van de Koningin ontvangen. Dat is iets minder dan de twee voorgaande jaren. Op Koninginnedag zelf werden ze op verschillende gemeentehuizen nogmaals ontvangen, waar ze nog eens in het zonnetje werden gezet. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):