zondag, 1. mei 2005 - 17:07

Koninginnedag: poging tot doodslag, mishandelingen en vernielingen

Leeuwarden

In Leeuwarden werd om 21.10 uur een 26-jarige Leeuwarder aangehouden. De verdachte had op het Ruiterskwartier ruzie gekregen met een plaatsgenoot en had hem in het gezicht geslagen. Hierdoor was het slachtoffer enkele tanden kwijtgeraakt.

In Heerenveen werd rond 22.45 uur een 33-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van mishandeling van twee vrouwen.

In Wolvega werd om 23.50 uur een 26-jarige man uit Wolvega aangehouden op verdenking van meerdere mishandelingen. De man zou zowel in twee horecagelegenheden aan de Heerenveenseweg, als aan het Acht pilarenplein mensen hebben mishandeld. Volgens getuigen zou hij verantwoordelijk zijn voor meerdere vechtpartijen en vernieling in het dorp.

Bij een steekpartij in Grou werd een 23-jarige man uit Tjalleberd aangehouden voor poging tot doodslag of zware mishandeling.
Een 36-jarige man afkomstig uit Drachten werd in zijn woonplaats aangehouden voor het mishandelen van een 40-jarige man uit Rottevalle.
In Franeker is een 40-jarige man uit dezelfde plaats opgepakt voor vernielingen. Hij zou na een ruzie autobanden hebben lek gestoken.

In Sneek werd behalve een 21-jarige ruitengooier, ook een 17-jarige vernieler van een fiets en een houten bank aangehouden.
En in Gorredijk werden een 24-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden op verdenking van zware mishandeling in een café van een 19-jarige man uit Swifterbant.
Een 27-jarige man uit Lippenhuizen werd aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Gorredijk. ©BON
Provincie:
Tag(s):