woensdag, 21. december 2005 - 9:39

Koninklijk Besluit brengt bomenkap dichtbij

Met een Koninklijk Besluit is een milieuverordening van de Provincie Limburg omzeild die de bomenkap in de Schinveldse bossen zou kunnen tegenwerken. Met de verordening wilde de Provincie voorkomen dat de zes hectare bosgebied aan de rand van de NAVO-vliegbasis zou worden gekapt zonder geldige kapvergunning. Het verzoek is ingediend door minister Dekker (VROM) met instemming van staatssecretaris van der Knaap van defensie en minister Remkes van binnenlandse zaken.

Volgens het besluit is het onaanvaardbaar dat de kap nog langer wordt tegengewerkt, om de veiligheid op en rond het militaire vliegveld over de grens in Geilenkirchen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Koninklijk Besluit een eerder genomen besluit overruled. Minister Donner zorgde middels een Koninklijk Besluit ervoor dat het cellencomplex op Schiphol-Oost toch niet per direct hoefde te worden gesloten.

Aankomende vrijdag is er een uitspraak in een kortgeding tussen de gemeente Onderbanken en het ministerie van Defensie, waarin de Limburgse gemeente het ministerie een dwangsom wil opleggen bij een eventuele kap. Het actiecomité ‘Stop AWACS Overlast’ sluit niet uit dat er acties zullen volgen wanneer defensie het kort geding wint.
Provincie:
Tag(s):