woensdag, 14. september 2005 - 6:48

Koninklijke vernederd in Lyon

In poule F vond de grootste verrassing van de avond plaats. Daar kreeg Real Madrid een pak slaag van Olympique Lyon. Tussen de 21ste en de 31ste minuut scoorden John Carew, Juninho en Sylvain Wiltord, terwijl Real-doelman Iker Casillas kort voor rust een strafschop van Juninho keerde. Deze drie treffers kwamen de Spanjaarden niet meer te boven.

In het andere duel in poule F was Rosenborg BK in Griekenland met 3-1 te sterk voor Olympiakos Pyraeus. Per Ciljan Skjelbred, Storflo en eigen goals van Mavrogenidis en Alejandro Lago waren verantwoordelijk voor de eindstand.

Poule G kende een verwacht verloop. Bekerhouder Liverpool was in Spanje te sterk voor Betis Sevilla: 1-2. Florent Sinama-Pongolle – die het eerste doelpunt in de Champions League van het seizoen maakte - en Luis Garcia waren reeds in de eerste 15 minuten trefzeker. Arzu doelpuntte tegen voor de Spanjaarden.

Op Stamford Bridge maakte Frank Lampard alweer zijn eerste doelpunt van het huidige Champions League seizoen. De Londenaren zegevierden met 1-0 over Anderlecht.

Co Adriaanse keerde met nul punten terug uit Schotland na een bezoek aan Glasgow Rangers. Dankzij Pepe kwam de ploeg van Adriaanse tweemaal terug in de wedstrijd, nadat Rangers eerst via Peter Løvenkrands en vervolgens via Dado Prso op voorspong kwam. Het derde doelpunt van Sotirios Kyrgiakos kwamen de Portugezen echter niet meer te boven.

Ondanks een rode kaart voor Juan Sebastian Verón behaalde Internazionale in het andere treffen in poule H de drie punten tegen Artmedia Bratislava door een doelpunt van oud-Feyenoorder Julio Cruz.