maandag, 29. augustus 2005 - 23:11

Koplopers maken geen fout

De drie koplopers in de Gouden Gids Divisie hebben vanavond geen fout gemaakt. Zowel FC Volendam, Excelsior als VVV-Venlo wonnen allen hun wedstrijden en leidden de dans nu met dertien punten uit vijf wedstrijden.

FC Volendam had thuis weinig moeite met AGOVV Apeldoorn. Bij rust leidde de thuisploeg al comfortabel met 2-0 dankzij goals van Quasten. Na ruim een uur spelen brachten Apeldoorners de spanning nog enigszins terug. Uitzicht op de gelijkmaker bleef echter uit. Helemaal nadat El Gaaouiri tien minuten na de aansluitingstreffer van de gasten voor 3-1 had gezorgd. Daarmee was het duel gespeeld.

Een veel lastigere avond beleefde VVV-Venlo. Uit bij Emmen was de Limburgse ploeg lang de onderliggende partij. De 1-0 ruststand, dankzij een treffer van Mourad, was dan ook meer dan verdiend. De individuel klasse van VVV bracht Emmen uiteindelijk toch aan het wankelen. Op de snelheid van Soltani in 66e en Garcia in 81e minuut hadden de Drenten geen vat. Zodoende behaalde VVV alsnog drie zwaarbevochten punten.

Dat Excelsior zich na vijf speelronden nog koploper mag noemen, is eigenlijk een wonder. Pas ver in blessuretijd was het Van Dieren die uit bij TOP Oss voor de verlossende openingstreffer zorgde. Dat de Rotterdammers tot winst kwamen dankten zij vooral aan TOP-doelman De Vogt. Hij kreeg in de 83e minuut rood, waardoor Excelsior alsnog kon profiteren.