donderdag, 28. april 2005 - 15:41

Kopspijkers van de buis

Hilversum

De VARA zal het programma ‘Kopspijkers’ laten vervallen zolang het geschil met Jack Spijkerman niet is opgelost. Dat betekent dan dat de vier laatste afleveringen van het seizoen niet doorgaan. De VARA heeft dit besloten omdat het programma op satirische wijze kijkt naar zaken die in de publiciteit staan. Daardoor is het voor de makers bijna onnatuurlijk om niet te reageren op de publiciteit die is ontstaan rond het door Spijkerman aangekondigde vertrek naar Talpa/Tien.

Voorzitter Vera Keur: ‘Tot het stopzetten van het programma hebben wij besloten om de makers niet in de problemen te brengen, maar ook om het risico te vermijden dat het geschil tussen Spijkerman en de VARA via het programma zich verder ontwikkelt.

We vinden het erg vervelend dat we alle kijkers moeten teleurstellen, maar wij denken dat dit de meest verstandige keuze is. De publiciteit rond zijn aangekondigde vertrek zal nog wel even voortduren, want wij willen niet meewerken aan de ontbinding van zijn contract met de VARA, dat loopt tot september 2007. Hij kan immers bij ons volop kansen krijgen en heeft die ook altijd gehad.’
Categorie:
Tag(s):