maandag, 26. december 2005 - 11:11

Kort lontje: Stalen neus voorkomt letsel beveiliger

Delfzijl

Op de Oude Schans zijn zaterdag twee broers van 17 en 19 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden voor poging tot zware mishandeling en ambtsbelemmering. Politieagenten zagen de 19-jarige man in zijn auto rijden. Hij trok snel op en remde vervolgens weer krachtig. Ook claxonneerde de man meerdere keren, omdat hij vermoedelijk niet langs twee stilstaande auto’s kon rijden. De agenten spraken de verdachte aan over zijn rijgedrag en gaven hem vervolgens een bekeuring voor het onnodig claxonneren.

Op dat moment reed de verdachte met zijn auto over de voet van een 39-jarige beveiligingsmedewerker heen. De man raakte niet gewond, omdat zijn schoenen waren voorzien van een stalen neus. Hierop werd de verdachte aangehouden voor poging tot zware mishandeling.

De twee jaar jongere broer bemoeide zich met de aanhouding. Hij verloor zijn zelfbeheersing en begon wild om zich heen te slaan. De jongen wilde op deze manier de aanhouding van zijn broer voorkomen. De politie hield ook hem aan voor ambtsbelemmering.
Provincie:
Tag(s):