woensdag, 14. december 2005 - 22:11

Korting op ziektekostenpremie minima

Coevorden

De gemeente Coevorden sluit ook in 2006 een contract af met zorgverzekeraar Groene Land Achmea om haar minima een collectieve zorgverzekering aan te bieden. Het gaat om verzekeringen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar ook voor inwoners die tot 110 procent van het minimumloon verdienen. Zij kunnen daarmee tot 120 euro per jaar aan premiekosten besparen. Dat heeft de gemeente Coevorden dinsdag bekend gemaakt.

De gemeente Coevorden heeft op dit moment al een collectieve aanvullende verzekering voor de minima met een ziekenfondsverzekering. Zorgverzekeraar Groene Land Achmea heeft nu ook een aanbod gedaan voor een collectieve zorgverzekering.

Alle mensen die een bijstandsuitkering van de gemeente Coevorden hebben, ontvangen deze week hierover een brief. Volgende week komt ook een uitwerking op de gemeentelijke infopagina van Huis aan Huis.

Het contract tussen de gemeente Coevorden en de zorgverzekeraar bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een extra dekking voor zaken als een bril of eigen bijdragen voor bijvoorbeeld de thuiszorg of kraamzorg. Het gaat daarbij om kosten waarvoor mensen op dit moment een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand.

Door deze kosten ook te verzekeren is het voor mensen makkelijker om dergelijke zaken te regelen. “Ik hoop dat hierdoor minder mensen een beroep doen op de bijzondere bijstand en meer mensen gebruik zullen maken van de collectieve zorgverzekering. Een korting van 120 euro op de premiekosten is voor mensen met een minimuminkomen een forse besparing�, aldus wethouder Truus Pot-Eland van sociale zaken.
Provincie:
Tag(s):