donderdag, 24. november 2005 - 16:38

Koudweerregeling van kracht

Utrecht

De GG&GD Utrecht stelt de koudweerregeling in werking met ingang van donderdagavond 24 november 2005, 21.00 uur. In verband met de voorspelde koudeperiode verwacht de dienst dat de regeling een aantal dagen van kracht zal zijn. Het is de eerste keer in de winter van 2005/2006 dat de koudweerregeling wordt ingesteld.

Dit gebeurt als de gevoelstemperatuur overdag onder nul is en het ernaar uitziet dat dit tenminste drie dagen zal aanhouden. Om te voorzien in korte periodes van felle kou geldt de koudweerregeling sinds vorig jaar ook als de gevoelstemperatuur gedurende twee dagen overdag of ’s nachts onder min drie graden is. En ook als er sprake is van een gevoelstemperatuur onder min vijf graden overdag of ’s nachts gedurende tenminste 24 uur.

Besloten is dat DMO en GG&GD eind november 2005 samen met belangenbehartiger de Stichting Straatadvocaat en hulpverleners op zoek gaan naar buitenslapers. Bij temperaturen onder tien graden is het onverantwoord wanneer deze mensen toch nog buiten blijven. Ook is besloten de koudweerregeling tussentijds te evalueren, bijvoorbeeld na twee keer afroepen. Zo nodig kunnen zaken dan bijgesteld worden. De belasting van het personeel van de Sleep-Inn en het Catharijnehuis tijdens de regeling – en vooral gedurende de langere periodes van koud weer – was vorig jaar erg groot. Er is afgesproken om na te gaan of instellingen elkaar bij kunnen staan via een poule van vrijwilligers. De bezoekers zijn erg tevreden over de organisatie, de beschikbaarheid van plaatsen en de maaltijden.
Provincie:
Tag(s):