donderdag, 14. april 2005 - 21:31

Kriebelt of lubbert uw slipje ook zo?

Amsterdam

Consumenten ergeren zich massaal aan hun onderkleding. Dat is gebleken uit een nationaal consumentenonderzoek dat in opdracht van L. Ten Cate B.V. is uitgevoerd door NIPO. De ondervraagden waren nagenoeg unaniem over de irritatie-top vijf.

Ten eerste is het wasetiket één grote, kriebelende bron van ergernis. Het wordt er in de meeste gevallen snel uitgeknipt, maar ondanks dat blijft het restant toch irriteren. Ergernis nummer twee is het zogenoemde lubber-effect; in een commercial werd dit onlangs nog onbedoeld gedemonstreerd door Beau van Erven Doorns. Daarnaast blijken - zowel bij mannen als vrouwen - ook het knellende elastiek, het verkleuren van de stof én het krimpen ergernis op te leveren.

Op basis van deze onderzoeksresultaten heeft Ten Cate in het afgelopen jaar een aantal belangrijke irritatie-wegnemende maatregelen genomen. In de hele collectie worden de wasvoorschriften niet meer op een etiket vermeld, maar afgedrukt aan de binnenzijde van het product via een wasbestendige print. Verder is het elastiek verzacht én wordt het voortaan gesloten door middel van lasertechnieken: hiermee is de dikke, dubbele elastiekbobbel op de rug verleden tijd. Het doek heeft naast een softener ook een fixatiebehandeling ondergaan, waardoor het zacht aanvoelt en vormvast is. Voor dames zijn de slips uitgevoerd met een ultra-dun badstof kruisje en zijn de zijnaden weggelaten. Bovendien is de pasvorm van de Ten Cate slips volledig afgestemd op de lichaamsverhoudingen van de Noord-Europese vrouw (hun contouren zijn immers heel anders dan die van de vrouwen uit Zuid-Europese landen).

Kortom, de nieuwste Ten Cate slip lubbert niet. Krimpt niet. Verkleurt niet. Knelt niet. En kriebelt niet. En daardoor past hij wél uitstekend. Ten Cate is er dan ook uitstekend in geslaagd om met de introductie van TC Women en TC Men de dagelijkse onderbroeken-irritaties voor eens en voor altijd weg te nemen. © BON / Miranda van der Sloot


Categorie:
Tag(s):