zaterdag, 29. oktober 2005 - 19:27

Kritiek op frikadelfestijn leidt tot benefiet

Kelpen

Na het kampioenschap frikadellen eten afgelopen dinsdagavond in Grathem, kunnen de liefhebbers van dit vleesproduct zaterdag 6 november weer aanschuiven voor een nieuwe ronde. Dit maal onder de titel ‘Snacken voor Pakistan’ zal er geld worden ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in die regio.

De organisatie heeft op het kampioenschap, waar winnaar Wim Baetsen 21,5 frikadel wegwerkte, nogal veel kritiek gekregen. Er kwamen nogal verontwaardigde reacties binnen dat zo’n (vr)eetfestijn kon plaatsvinden, terwijl in Pakistan mensen onder erbarmelijke omstandigheden leefden na de aardbeving.

Voor ondernemer Lei van Geleuken was dit aanleiding om een nieuw initiatief te ontplooien. In café De Molshoof aan de Rijksweg in Kelpen kunnen aanstaande zaterdag maximaal 50 personen deelnemen aan de wedstrijd om zoveel mogelijk frikadellen te eten. De bijzonderheid deze keer is dat alles gesponsord kan worden. Dat betekent dat de deelnemers kunnen worden gesponsord, maar ook kan er worden ingezet op de frikadel. Dus hoe meer frikadellen een deelnemer naar binnen werkt hoe meer geld voor het goede doel.

Voor dit evenement is al een rekeningnummer bij de Rabobank geopend: 113923503 o.v.v. Snacken voor Pakistan.
Provincie:
Tag(s):