zondag, 19. juni 2005 - 19:48

Kroegbaas doodgeschoten

Hoorn

Op zondagmorgen omstreeks 05.10 uur vond er op het Koepoortsplein, ter hoogte van het Nieuwland een schietpartij plaats waarbij een 39-jarige man uit Hoorn werd neergeschoten. De man overleed kort daarna ter plaatse. Kort daarvoor probeerden enkele mannen toegang te krijgen tot café Harem aan het Nieuwland. De toegang werd hen geweigerd, waarna er een woordenwisseling plaatsvond op het Koepoortsplein. Bij deze woordenwisseling trok een van de bezoekers een vuurwapen en schoot hiermee op de uitbater van het café.

Het slachtoffer wist juist nog zijn café te bereiken. Hier zakte hij in elkaar. De gewaarschuwde politie probeerde nog de man te reanimeren, maar deze overleed korte tijd later ter plaatse.

Ter plaatse werd een technisch sporenonderzoek uitgevoerd. Ook werd een speurhond ingezet. Een uitgebreid onderzoek in de directe omgeving leverde geen verdachten op.

De politie heeft een rechercheteam opgestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met dit team op het politiebureau in Hoorn via 0900-8844 © BON / Miranda van der Sloot - archieffoto
Provincie:
Tag(s):