donderdag, 21. juli 2005 - 12:15

Krop sla voor 740 euro

Roosendaal

Tijdens een drugscontrole van de Spoorwegpolitie in Roosendaal is woensdag 20 juli 2005 om 20.30 uur een 32-jarige inwoner van Hardenberg aangehouden op het vermoeden van bezit van verdovende middelen. Bij controle bleek dat hij slechts in het bezit was van een vers gesneden kropje sla. De verdachte stond wel gesignaleerd voor boete van 440 euro, die hij direct afrekende. Voor de sla, in de veronderstelling dat het verdovende middelen waren, had hij 300 euro betaald.

De man kocht op het voorplein van het station onder verdachte omstandigheden een pakketje. Op het moment dat hij in de trein stapte hield de Spoorwegpolitie die de verdachte transactie had gadegeslagen aan.

Tijdens de fouillering troffen zij op de man een pakketje aan dat naar hasj rook. De man verklaarde ook dit pakketje als softdrugs te hebben gekocht voor 300 euro. Op het bureau bleek dat het om 1 ons vers gesneden sla ging dat met bonuskorting was gekocht. De lucht was vermoedelijk afkomstig van hasj dat er tijdelijk op had gelegen.

Bij navraag bleek dat de man stond gesignaleerd voor een onherroepelijk vonnis. Om 32 dagen cel te ontlopen
kreeg hij de gelegenheid 440 euro te betalen. De man uit Hardenberg maakte daarvan graag gebruik, waarna
het met de verse sla het bureau mocht verlaten.
De Spoorwegpolitie heeft de 'groenteman' niet kunnen achterhalen.

Tijdens deze actie hield de Spoorwegpolitie nog vier verdachten aan met een geringe hoeveelheid softdrugs.
Tegen hen is wel proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):