maandag, 14. november 2005 - 21:01

Kuijt: 'Elftal irriteert zich aan Kalou'

Dirk Kuijt heeft zich met het hart op de tong uitgesproken. De aanvaller bekend dat er bij Feyenoord wat irritaties binnen de selectie ontstaan en geeft aan de vaste centrumspits van het Nederlands elftal te willen worden.

"Als Ruud (Van Nistelrooy, red.) er niet is, moet ik het waarmaken", zegt de Katwijker in Sportweek. "Mijn uiteindelijke doel is helder: ik wil de eerste spits van Oranje worden." Daarvoor moet Kuijt zich bij zijn club bewijzen, iets wat hij bij Feyenoord wekelijks doet. Daar lijkt hij dan ook zijn plafond te hebben bereikt. "Ik heb vorig seizoen al bij Feyenoord aangegeven dat ik het gevoel heb dat ik klaar ben voor een Europese topclub. De kans dat ik nog wegga, is echter nihil. Als het aan mij ligt, blijf ik dit seizoen bij Feyenoord. Ik wil mijn kansen op het WK niet vergooien."

Door de transferperikelen van de afgelopen periode sluipen er in de Rotterdamse selectie steeds meer kleine irritaties. Dit zou voornamelijk komen doordat het spel van Kuijt's aanvalspartner Salomon Kalou is veranderd. "Salomon is wat egoïstischer geworden en een elftal gaat zich daaraan irriteren. Dat is een beetje een probleem aan het worden", aldus de 15-voudig international.
Categorie:
Tag(s):