maandag, 18. juli 2005 - 10:54

Kuijt nieuwe aanvoerder Feyenoord

Dirk Kuijt is benoemd tot aanvoerder van Feyenoord. De Katwijkse aanvaller droeg vandaag in het Chinese Nanjing tijdens de oefenwedstrijd tegen Espanyol voor het eerst de bijbehorende band om zijn arm.

Kuijt noemde de uitverkiezing tot captain 'een eer'. Trainer Erwin Koeman had het over 'een logische keuze'. De keuze voor een reserve aanvoerder moet Koeman nog maken. Kuijt is de opvolger van Bart Goor, die vorige week naar Anderlecht vertrok.

"Dirk is een jongen die het voortouw neemt binnen de selectie. Bovendien ligt hij goed bij zijn medespelers, publiek en pers. Wat dat betreft was het een logische keuze om hem aanvoerder te maken", lichtte Koeman zijn keuze toe.

De speler zelf accepteerde de band pas nadat hij ruggespraak had gehouden met een aantal routiniers binnen de ploeg. "Ik vond het belangrijk om te weten hoe het team tegenover de beslissing zou staan", reageerde Kuijt. "De intentie is tenslotte dat de leiding binnen het elftal niet op de schouders van één man komt te rusten, maar dat we het samen doen. Daarom heb ik eerst goed nagedacht, voordat ik het aanbod van de trainer accepteerde."

"Ik ben 24 jaar. Dat is best een jonge leeftijd om aanvoerder te zijn van Feyenoord. Toch denk ik dat ik een goede captain zou kunnen zijn. Ik heb de afgelopen twee seizoenen alle wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. Wat dat betreft kom dit misschien wel op een goed moment."
Categorie:
Tag(s):