zaterdag, 2. april 2005 - 17:45

Laatste seizoen voor Lance Armstrong?

Het lijkt er steeds meer op dat wielrenner Lance Armstrong aan het eind van dit seizoen zijn fiets aan de wilgen hangt. Op 18 april geeft de zesvoudige Tourwinnaar aan de vooravond van de Ronde van Georgia een persconferentie waar hij duidelijkheid zal geven over zijn toekomstplannen. "Als ik jullie was, zou ik naar de Ronde van Georgia komen. Op 18 april roep ik namelijk de pers bijeen om iets belangrijks aan te kondigen", zei Armstrong.

De geruchten doen de ronde wat hij zal verkondigen bij de persconferentie. Of hij zal zijn huwelijk aankondigen met de Amerikaanse rockzangeres Sheryl Crow, of hij kondigt aan dat hij met zijn laatste seizoen bezig is. De Amerikaan liet alvast iets doorschemeren: "Het enige waar ik nu 100 procent zeker van ben, is dat ik de Tour de France zal rijden. En het zou wel eens mijn laatste Tour kunnen zijn."

Lance Armstrong heeft een contract met zijn ploeg Discovery Channel waarbij de afspraak is gemaakt dat hij minimaal nog één keer de Tour de France zou rijden. Die afspraak komt hij in juli na.

De Texaan verklaarde onlangs dat hij nog wel veel plezier beleefd aan het fietsen, maar dat het reizen en de trainingskampen hem meer moeite kosten. "Doordat ik steeds weer mijn kinderen moet missen en door de opeenvolgende reizen overweeg ik soms om stop te zeggen", zei hij.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):