maandag, 18. april 2005 - 23:06

Lance Armstrong stopt na de Tour

Wielrenner Lance Armstrong heeft besloten zijn loopbaan na de Tour de France van 2005 te beëindigen. De Amerikaan en zesvoudig winnaar van de Tour heeft dit bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Atalta, Georgia. “Mijn tijd is gekomen, maar het zal soms zeker gaan kriebelen.�, aldus Armstrong.
<BR>
<BR>Amstrong werd wereldkampioen in 1993 en zette in 2004 een record in de boeken door als eerste renner in de historie zes keer de Tour de France te winnen.

Maar de renner geeft aan al vaak te denken aan stoppen en meer tijd aan zijn familie te besteden. “Mijn kinderen zijn mijn grootste supporters, maar tegelijkertijd zijn zij degenen die me vertelden dat het tijd was om thuis te komen. Na 24 juli (de laatste rit van de Tour, red.) is doorgaan geen optie. Het is een fantastische race, de beste renners doen mee. Ik zou graag weer winnen en op mijn top afscheid nemen.�

Bij Armstrong werd in 1996 teelbalkanker ontdekt. Via een strijd kwam hij weer helemaal aan de top en won vanaf 1999 onafgebroken zes maal de Ronde van Frankrijk.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):