zondag, 26. juni 2005 - 13:53

Land van Ooit sluit deuren na onverwachte drukte

Drunen

Het Brabantse attractiepark ‘Land van Ooit’ heeft rond het middaguur haar poorten moeten sluiten vanwege de grote toeloop van publiek. Rond het middaguur waren al 9.000 mensen in het ‘middeleeuws’ park aanwezig. In totaal is het park berekend op 12.000 personen, maar omdat er veel gezinnen met kinderen zijn en er nog mensen moeten arriveren voor de o.a de meerlingendag, is besloten de deuren te sluiten. Het is de eerste keer voor het park dat ze haar deuren heeft moeten sluiten.

Door de grote toeloop van bezoekers is er op de A59 bij Drunen een file ontstaan. In overleg met de politie wordt de bezoekers geadviseerd om te draaien en een andere dag uit te zoeken. Waarschijnlijk waren er in totaal 15.000 mensen naar het ‘Land van Ooit’ op weg.

Volgens de woordvoerder van het park was ondermeer het mooie weer na de hittegolf voor veel mensen aanleiding om er een dagje tussenuit te gaan. Ook de actie die het Kruidvat samen met het park organiseert speelt hierin mee. In ieder geval is het ‘Land van Ooit’ zeer tevreden over de opkomst op deze zondag. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):