zaterdag, 26. november 2005 - 9:19

Landmacht helpt gestrande automobilisten

Regio

Het slechte weer dat Nederland vandaag in zijn greep houdt – een combinatie van zware storm, slagregens en hevige sneeuwval – heeft ook de Koninklijke Landmacht in het geweer gebracht. Een uit Friesland terugkerende eenheid verleende onderweg spontaan hulp aan gestrande automobilisten. Later op de dag is op verzoek van de gemeente Apeldoorn ook daar, maar dan officieel, een hulpactie op gang gekomen.

101 CIS Bataljon, dat de afgelopen week in Friesland een oefening draaide, kwam bij terugkeer naar Garderen de nodige voertuigen tegen niet voor of achteruit konden. Waar mogelijk zijn deze auto’s losgetrokken, in andere gevallen kregen de inzittenden gevechtsrantsoenen uitgedeeld.

Op verzoek van de burgemeester van Apeldoorn heeft zich in de loop van de avond een liaisonofficier van 40 NATRES bataljon bij de crisisstaf gevoegd. Dat is geresulteerd in het ter beschikking stellen van tenminste acht Mercedes Benz voertuigen en bijbehorend personeel. Deze militairen zullen hulporganisaties assisteren bij het uitdelen van dekens en voedsel aan de passagiers van vastgelopen voertuigen op drie provinciale wegen rond Apeldoorn.
Provincie:
Tag(s):