zaterdag, 5. november 2005 - 14:25

LaPierre pakt pole, Verstappen achtste

Gedurende de kwalificatie op het Australische circuit van Eastern Creek, waar de startvolgorde van de sprintrace voor morgen wordt bepaald, was het uiteindelijk het team van Frankrijk die de pole wist te trainen. Vlak achter hem staat de grote verrassing van deze kwalificatiesessie; Portugal, die op zijn beurt het Neel Jani van Team Zwitserland achter zich laat.

De spanning kwam tot een hoogtepunt in de vierde, de laatste en tevens de allesbeslissende sessie. Frankrijk keek of ze Patrick LaPierre nog de baan op moesten sturen om de tot dan toe snelste tijd te verdedigen. Met het feit dat ze in de tweede sessie het baanrecord omlaag brachten naar 1:18.150 en ondanks feit dat Formule 3-kampioen Alvaro Parente het team van Portugal naar een tweede plaats bracht, pakte Frankrijk toch nog de pole voor de sprintrace.

Jos Verstappen ging het namens het Nederlandse team iets minder goed af. Op de vrijdag wist de voormalig Formule 1-coureur nog een goede indruk te wekken met een hoge plaats, terwijl hij deze ochtend in de derde vrije training dramatisch afzakte naar een 21ste plek. De kwalificatie ligt gelukkig toch meer naar de tijden van de vrijdag toe, waar ‘Jos the Boss’ uiteindelijk op een achtste kwalificatietijd kwam.
Categorie:
Tag(s):