woensdag, 27. april 2005 - 17:51

Lasergun nu ook in Flevoland

Flevoland

Politie Flevoland heeft sinds afgelopen week de beschikking over drie nieuwe laserguns. Deze laserguns, de UltraLight-lasers, hebben een groter bereik en zuiverheid.

De politie kan nu metingen doen tot 900 meter. Vooral op de lange Flevolandse polderwegen is dat een voordeel. Ook reageert de laserstraal nu niet alleen op metaal, maar op alle materialen. Dat betekent, dat ook motorrijders en bromfietsers gemakkelijker gemeten kunnen worden. Omdat de laserstraal veel fijner is, is de meting van een UltraLight-laser ook nauwelijks te storen. Lasershields en dergelijke storingsapparaten hebben dus geen nut meer.

Politie Flevoland is niet van plan om meer controles te gaan houden, maar de controles worden met de nieuwe apparatuur wel effectiever. Bij een snelheidscontrole met de lasergun worden alle overtreders direct staande gehouden en met hun overtreding in kennis gesteld. Omdat deze werkwijze behoorlijk arbeidsintensief is, zijn de laserguncontroles meer gericht op de zwaardere snelheidsovertredingen.
Provincie:
Tag(s):