woensdag, 16. maart 2005 - 14:23

Lasertherapie succesvol bij stoppen met roken

Nijmegen

Prostop Lasertherapie is een succesvolle methode voor het stoppen met roken. Dr. M. Breteler van het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar stoppen met roken met behulp van de Prostop lasertherapie. Uit zijn onderzoek blijkt dat 32 procent van de rokers die met deze therapie wilden afkicken, daarin ook daadwerkelijk is geslaagd.

Van de steekproef van 300 mensen die in januari 2004 met deze rookontwenningstherapie is begonnen rookt 32,1 procent een jaar later nog steeds niet. Dat is een opmerkelijk hoog succespercentage.

Successen in cijfers
Breteler meet exact 32,1 procent als succespercentage voor de Prostop lasertherapie. Een cijfer dat bovendien tot stand kwam volgens behoudende berekeningen: succesvolle deelnemers hadden na de behandeling geen enkele sigaret meer gerookt. Het succespercentage ligt duidelijk hoger ten opzichte van cijfers die op dit moment bekend zijn bij Stivoro, de nationale organisatie voor voorlichting over de gezondheidsrisico's van roken. Onderzoek van Stivoro naar de stoppers uit januari 2004 komt uit op 24 procent succes na 11 maanden. Dit onderzoek was echter minder behoudend. Volgens de methode van Stivoro komt het resultaat van de Prostopbehandeling zelfs op ruim 40 procent.

De onderzoeksgroep van Breteler heeft ook gekeken naar voorspellers van succes. Wanneer de partner van de stoppers niet rookte aan het begin van hun stoppoging waren de stoppers succesvoller dan wanneer de partner rookte. Ook degenen die al meerdere stoppogingen achter de rug hadden waren succesvoller. Nicotine afhankelijkheid speelde tegen de verwachting in geen rol van betekenis.

Prostop lasertherapie voor rokers
De Prostop lasertherapie wordt sinds 1996 met succes in heel Nederland uitgevoerd. Het is een volledig veilige, pijnloze stopmethode die wordt toegepast om mensen met een rookverslaving te ondersteunen, met behulp van softlaser en begeleiding van therapeuten

Meer informatie:www.prostop.nl
Categorie:
Tag(s):