woensdag, 20. juli 2005 - 10:45

Leden Hofstadgroep waren woonachtig in Den Haag

Den Haag

Het lid van de Hofstadgroep Nouredine El F. en diens vrouw Soumaya S. woonden tot hun arrestatie bij een vriendin in Den Haag. Nouredine El F. werd op 22 juni in Amsterdam gearresteerd. Het Hofstadlid werd voorafgaand aan zijn arrestatie voor langere tijd in Den Haag geschaduwd. Dat blijkt uit documenten van de politie en Nationale Recherche die door het KRO-programma Reporter op internet zijn gepubliceerd.

Op 22 juni werd de 22-jarige El F. na een achtervolging op het metrostation Lelylaan in Amsterdam gearresteerd. Volgens de documenten van de politie heeft El F. zich bij de arrestatie proberen te verzetten en naar zijn geopende rugzak proberen te grijpen. Daarin trof de politie later een doorgeladen machinepistool, een geluiddemper, een extra geladen patroonhouder en een doosje met veertig 9 mm patronen aan.

Soumaya S. heeft eind juni getracht om de privéadressen van politici via een apotheek in Den Haag te achterhalen. Het gaat om minister Remkes van Binnenlandse Zaken en de Kamerleden Van Aartsen (VVD) en Eerdmans (LPF). Uit een door de AIVD afgeluisterd telefoongesprek blijkt dat dit niet is gelukt.

©BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):