zaterdag, 7. mei 2005 - 2:02

Legendary Shack Shakers laten Ospel ontploffen

Ospel

Opsel staat dit weekeinde weer in het teken van de Blues. Vrijdagmiddag rond 16:00 uur gingen de poorten open voor alweer de 20e editie van het Moulin’ Bluesfestival. Het tweedaagse bluesfestival met een landelijke uitstraling heeft in die tijd een goede naam opgebouwd voor de bluesmuziek en is onder liefhebbers een festival waarvoor men jaarlijks afreist naar Midden-Limburg. De organisatie verwacht dik 6.000 bezoekers.

Bestond het publiek bij het afgelopen Bevrijdingsfestival nog grotendeels uit jongeren, bij de blues was de middelbare leeftijd goed vertegenwoordigd.
Met een line-up bestaande uit o.a John Lee Hooker Junior, Th’Legendary Shack Shakers en op zaterdag als afsluiter Walter Trout en the Radicals mag er ook wel wat verwacht worden van deze editie.
De organisatie had hoge verwachtingen van Th’ Legendary Shack Shakers. Zij maakten hun reputatie vrijdag meer dan waar. Het publiek was al goed opgewarmd met de voorgaande bands, waaronder John Lee Hooker Junior en Drive By Truckers. Met Th’ Legendary Shack Shakers ging het dak eraf. Met hun snelle Hillbilly nummers waarop rijkelijk met bier werd gegooid richting het podium en waar het snot over en weer vloog, zette zij een te gekke show neer. En dan moest de afsluiter van de avond, The Fabulous Thunderbirds, nog komen.
© BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):