vrijdag, 15. april 2005 - 9:36

Lelystad-airport moet groeien

Flevoland

Als het aan Co Verdaas, PvdA-kamerlid ligt, wordt het vliegveld in Lelystad de komende jaren uitgbreid tot een heus Lelystad-airport.
<BR>
<BR>Hij vindt dat als Lex Oude Weernink, directeur van Lelystad Airport, de ambitie heeft om zijn luchthaven uit te breiden, daar serieus naar gekeken moet worden door het landsbestuur.

Volgens hem kan Schiphol niet eeuwig uitgebreid worden en dan zal er toch gekeken moeten worden naar alternatieve mogelijkheden. Daar is Lelystad er zeker één van.
Verder maakt Co Verdaas zich sterk voor verdere ontwikkeling van Flevoland: 'Hoe je het ook wendt of keert: Almere gaat een groeisprong doormaken richting de randstad.'

Tijdens het werkbezoek heeft het 2e kamerlid Flevoland vanuit de lucht kunnen bekijken. Samen met gedeputeerde John Bos (PvdA) en gedeputeerde Laura Bouwmeester - den Broeder (PvdA) werd 'in een ontspannen sfeer' de provincie vanuit een vliegtuigje met eigen ogen bekeken.
Hij verbaasde zich over het aantal windmolens: 'Ik wist wel dat er wat stonden, maar vanuit de lucht valt pas op hoeveel het er zijn.' Tevens heeft hij de dak- en thuislozenopvang Lelystad bezocht: 'Dat wilde ik ook met eigen ogen bekijken.'
Provincie:
Tag(s):