maandag, 4. juli 2005 - 14:44

Letselschade: een vak apart !

Zwolle

Een Complexe maatschappij zorgt voor een toename van specialisme. Ook binnen de advocatuur is deze trend duidelijk waarneembaar. Niet vreemd want wie herinnert zich het opmerkelijke reclamespotje van de familie Moskowitz niet. Het duo wordt door een andere auto aangereden waarna vader en zoon zichtbaar aangeslagen het voertuig verlaten. Moskowitz jr. legt daarbij zijn hand direct op de zere plek: zijn nek.

Bij letselschade draait er veel om het herstel van de kwaliteit van het leven. Sinds afgelopen vrijdag heeft Mr. Corinne Jeekel haar eigen advocatenkantoor Ace Letselschade in Zwolle geopend. Jeekel is gespecialiseerd in het behandelen van letselschade. In Amerika wordt er op dit onderdeel al jaren geadvocatuurd maar het kantoor van Corinne Jeekel is het eerste gespecialiseerde kantoor dat in Zwolle is gehuisvest. De advocate hecht vooral belang aan het gegeven dat haar klanten recht hebben op een herstel van de normale kwaliteit van het leven. De kosten na een ongeluk of incident lopen vaak de pan uit. Naast de ziekenhuiskosten zijn dat ook andere herstelkosten zoals het niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen en de daaruit voortvloeiende mindere inkomsten.

Blijkt na onderzoek dat de aanrichter van al die schade wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld dan is het moment daar dat de kosten op hem of haar verhaald kunnen worden. Een klus die Mr. Corinnen Jeekel met veel inzet en overgave op zich neemt. In een gesprek met de Stentor geeft de nieuwe Zwolse advocate uitleg over veel gebruikte termen als reïntegratie en smartengeld. Ook geeft zij haar visie op de soms omstreden werkwijze van no cure, no pay. Kiest een klant voor een dergelijke behandeling van zijn zaak dan doen zij zichzelf daarmee tekort. Daarnaast worden de kosten van de advocaat veelal bij de tegenpartij gedeponeerd wat betekent dat de klant deze kosten niet zelf hoeft te dragen.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):